HYC heeft zondagavond, tijdens de jaarlijkse Tiroler Night, een zware nederlaag opgelopen. Niettegenstaande het grote verschil in doelpunten hebben de boys van trainer Morgan zich kranig verweerd. De profs van Den Haag staan niet voor niets bovenaan.

Het verschil tussen HYC en HYS was vrij snel duidelijk. De Nederlanders legden een snel en efficiënt samenspel op het ijs, HYC moest de druk ondergaan. Na 3' werd de Herentalse goalie een eerste maal verslagen. Ondanks de inspanningen die zowel de offensieve en defensieve linies op het ijs legden, moest HYC nog 4 tegendoelpunten slikken, zonder dat het zelf kon tegenscoren.

Nieuwe goalies
De jonge goalie Mike Jansen nam aan het begin van de tweede periode de plaats in van de ontmoedigde Tomas Pek, maar ook hij moest zich al na 30" gewonnen geven tegen de Haagse overmacht. Wat HYC ook probeerde, de puck wilde niet in doel verdwijnen. Ook HYS wisselde van doelman.

Herentals moest de Nederlandse druk ondergaan, en Jansen werd nog 4 keer getorpedeerd. Bij 0-9 was HYC-defense Jens Engelen met een knap afstandschot erin geslaagd om de Nederlandse goalie te verschalken. Hij kreeg de puck aangespeeld door Tyler Melancon en Mitch Morgan.

Tijdens de derde periode leek het alsof Den Haag wat gas terug nam, maar dit was slechts schijn. De aanvallen bleven op het Herentalse doel afstormen, alleen had HYC nu verdedigend wel een antwoord klaar. Herentals kon zelf ook enkele keren gevaarlijk voor de Nederlandse doelmond verschijnen. Nadat eerst HYS z'n 11de treffer scoorde, was het de jonge Wouter Willekens die de eindcijfers van deze sportieve wedstrijd kon vastleggen.

Periodestanden: 0-5, 1-5, 1-1 

Klasseverschil
HYC heeft zich kranig verdedigd, maar was niet opgewassen tegen de fulltime profs van Den Haag. Bij HYC zijn enkel de 5 imports prof, de anderen werken overdag of gaan nog naar school.

HYC blijft ondanks deze nederlaag knap 4de in de rangschikking. Het heeft 2 punten meer de Kemphanen Eindhoven en Flyers Heerenveen. Maar dez beide teams hebben door het terugtrekken van White Caps een wedstrijd minder gespeeld.

Volgend weekend speelt HYC slechts 1 wedstrijd door de afzegging van Turnhout. Het speelt zaterdagavond om 20u30 tegen de tweede in de stand, Ruijters Eaters Geleen.

Foto's:  Peter Vissers/Nnieuws